so, ini bahannya.
1) kulit wantan/pastry- ready made @ home made
kalau home made, kamu just perlukan tepung gandum dan sedikit planta. canai.
ready-made pastry skin- kat market ada jual siap |
untuk intinya:
1) chopped isi ayam-aku beli yang Ramly je. senang kerja haku
2) black pepper- sesuka hati. tapi because of i'm pregnant, aku letak sikit je. cian my baby, panas.
3) garam
4) chopped carrot
5) chopped selery
inti ni digaul mentah and dibungkus dalam kulit wantan tu. ini ghopenye lepas siap di bungkus. actually macam2 cara nak membungkusnya. search je kat youtube. aku suka guna cara ni sebab nampak comel macam bunjut.
then, steam je untuk stok kan dalam freezer. tahan lama sikit. boleh je taknak steam. cuma bila steam, bila digoreng nanti, dah tak perlu confuse dah either isi ayam tu dah masak ke belum. kalau memang bertujuan untuk rebus, tak perlu steam pun tak apa.
steam kan beliau! |
half cooked |
dah ciap |
No comments:
Post a Comment